Om Messen 2018

Onsild Messen trak 350 til julegavemarked 2. søndag i advent

Der var meldt totalt udsolgt af stande med 50 stk. i Onsild hallen søndag den 9. december, som dermed slog rekorden af tilmeldte nogensinde. Standene havde smukke og hjemmelavede ting medbragt som var af særdeles høj klasse og der blev også meldt at flere havde haft en særdeles god omsætning af deres varer. De handlende kom langt vejs fra som Sæby i Nord til Karup i Vest, men også byer som Aalborg, Viborg, Randers var repræsenteret samt lokale fra Onsild, Hobro, Hadsund, Handest, Fårup, Hammershøj, Valsgård, Brøndum og Rørbæk.

I år var det muligt at standene kunne stilles op allerede om lørdagen og det var der ca. halvdelen, der benyttede sig af og det skabte den ro over det hele, som er så nødvendig for at alle får en god oplevelse.

I løbet af dagen var der en jævn strøm af mennesker som blev opgjort til omkring 350 børn og voksne. Det ligger nok meget godt som niveau af besøgende, men derfor vil det alligevel være rart at der kunne komme mange flere til Onsild Messen og målet til næste år må være 500 gæster.  En del af de lokale fra onsildbyerne gik desværre glip af Messen, men det er håbet at der med den kvalitet som Messen i 2018 udsendte og havde, mange flere så vil besøge den til næste år, så vi kan får lige så stor en opbakning.

De senere år har besøgstallet desværre været faldende ifølge Husmoder-foreningen i Onsild, som har haft Messen som deres hjertebarn, men i år blot valgte at koncentrere sig om maden, der kunne købes på Messen. Derfor tog Dorte Rask Laursen, indfødt Onsild borger initiativ til at få Messen op at køre med det ene formål at Messen kan bestå i fremtiden, hvilket er en god ting for landsbyen, som det er et must at bevare. Det er mit håb, at Onsild Messen fremover vil have den kvalitet så det rygtes, at den er værd at komme og være en del af. Men det tager tid at få vendt skuden efter en periode med krise.

Derfor kan vi godt være tilfredse med besøgstallet i år.  Gæsterne har kunnet se på den nyetablerede hjemmeside www.onsild-messe.dk en omtale af hvilke stande, der kom på Messen, samt dagens program.  Hjemmesiden skabte et overblik og ligeledes det nye logo med hånd i hånd formet som et julehjerte vil være Onsild Messens genkendelige ansigt fremover.  Hjemmesiden havde også op til messen 2800 besøg på 2 måneder. Hjemmesiden har pt. over 4000 besøg.

Dagen startede med lækre rundstykker sponsoreret af ”OK Tanken i Onsild” ved Rene Greve.  Dertil den velsmagende ost fra ”Mammen Ost” skabte hygge fra morgenstunden, hvor der var mulighed for at få sig et gratis rundstykke og kaffe.

Rigtig mange erhvervsdrivende og stand holderne havde bakket op omkring messen i form af flotte sponsorgaver, hvilket gav en stor interesse for lotteriet som havde små 100 gevinster at dele ud af.

110 gæster havde stemt i konkurrencen om den flotteste opsatte stand og der var 2 som løb af med sejren. Vinder blev Y´s Mens Club II i Hobro og nr. 2 blev ”Anettes Farvelader” fra Handest.

Der er taget fine billeder fra arrangementet af lokale fotograf Erik Røgild fra ihobro.dk som kan ses på onsild-messe.dk

Onsild fik dermed sin Messe endnu engang og jeg vil sige alle en stor tak som deltog på dagen af de frivillige hjælpere, standholderne, sponsorer og alle gæster, der lagde vejen forbi. Jeg er frisk på at tage tørnen endnu en gang i 2019, hvor Onsild Messe og Julegavemarkedet vil finde sted den 8. december 2019.